Toch de verkeerde fiets!! - Reisverslag uit Phanom Sarakham, Thailand van claudiaentiemen - WaarBenJij.nu Toch de verkeerde fiets!! - Reisverslag uit Phanom Sarakham, Thailand van claudiaentiemen - WaarBenJij.nu

Toch de verkeerde fiets!!

Door: Claudia en Tiemen

Blijf op de hoogte en volg

12 November 2011 | Thailand, Phanom Sarakham

Hoe bedoel je: het valt wel mee met de wateroverlast. In ieder geval hier in Bangkok niet. Vanmorgen na het ontbijt zijn we tegen 9 uur vertrokken van ons overnachtings-adres. Het was, zoals gisteren al gemeld, een hele tour om uit Bangkok weg te fietsen. Uiteindelijk was ons dat ook wel gelukt, zij het dat de wegen dan wel begaanbaar moesten zijn. We hadden al eens af moeten slaan maar dan stond de weg blank. Dan maar over de doorgaande grote wegen, echter die stonden op een gegeven moment ook onder water. Gelukkig mochten we met een Thai een stukje meerijden. Toen hij ons er weer afliet dachten we dat we het gehad hadden en dat we de voeten aardig droog hadden gehouden. Niets was minder waar. Later moesten we weer door het water fietsen. Het water kwam op een gegeven moment tot aan de knieën. Zolang er nog asfalt als bodem was wilde het fietsen nog, maar ook dit hield op en waren we blij dat we weer een lift kregen. Gelukkig maar, want het werd steeds dieper. Totdat we weer door de diepte van het water en de slechte ondergrond, werden gedwongen om met iemand mee te rijdemn Het was niet te doen en hebben vervolgens dan ook iemand gecharterd die ons tegen een vergoeding weg wilde brengen. Die persoon heeft ons 70 km verderop gebracht naar het stadje Phanom Sarakham, waar onze route volgens het routeboekje eigenlijk zou beginnen. Toch hebben we vanmorgen nog een dikke 20 km grotendeels door het water gefietst! De thaise mensen vertelde ons dat het water zo hoog had gestaan dat ze zelf niet meer konden staan. Er was zelfs een stuk grote weg afgesloten, waar wij met de auto niet langs konden. Vanuit het vliegtuig zagen we al dat hele stukken blank stonden en thuis op journaal hadden we het ook al gezien, maar toen dachten we dat het allemaal wel mee zou vallen en hebben we grapjes gemaakt over waterfietsen. Nu zien we de werkelijkheid en dat huisjes en hutten onder water staan. In het hotel merkten we dat er water in onze voortas is gekomen en o.a. het geld, de tickets nat zijn geworden. In Phanom Sarakham ziet het er droog uit. We overnachten hier in het Phanom City Hotel, een oud hotel maar redelijk schoon. Net de markt overgelopen en uit eten geweest. Eten doe je hier op straat en morgen zien we wel weer verder!

• 13 November 2011 - 10:42

Karin:

Ziet er pittig uit. heb je wat aan eendenpeddels voor de zijkant van de wielen? Succes verder!!

• 13 November 2011 - 12:09

Chantal:

Jullie hebben in ieder geval geen last van extreme droogte ;-)

• 14 November 2011 - 20:31

Janine:

Hoi!
    Dat ziet er wel bizar uit!
    Veel plezier he!
    Met de groeten van Justin en Janine